Манчестър Сити с крехък аванс срещу Борусия  Дортмунд

Манчестър Сити спечели  с 2:1 на своя „Етихад“ в първи мач от 1/4 финалите в Шампионската Лига срещу Борусия  Дортмунд, но гостите  показаха, че са готови да се борят за мястото си в голямата четворка.

Футболистите на Един Терзич вкараха ценен гол като гост и запазват шансовете си и за реванша, който е след седмица на „Сигнал Идуна Парк“.

Междувременно бе сложен край на изключителната серия на играчите на Хосеп Гуардиола, които не бяха допускали гол в турнира в продължение на 706 минути преди началото на двубоя. Все пак в 84-та минута на срещата Марко Ройс изравни резултата, слагайки край на амбициите на „небесносините“ да подобрят рекорда на Арсенал от 995 минути от сезон 2005/06.

Преди това обаче, в 19-та минута на двубоя, бърза атака за домакините отляво завърши с прострелно центриране на Фил Фодън към Рияд Марез. Алжирецът овладя трудно топката, а след това комбинира с Кевин Де Бройне, който от близко разстояние разстреля Марвин Хитц за 1:0.

След полвоин час игра Емре Джан събори Родри в наказателното поле на и Манчестър Сити получиха право да изпълнят дузпа. След намеса на системата ВАР обаче наказателният удар бе отменен, тъй като арбитърът прецени, че контактът между двамата футболисти е бил минимален.

В 37-та минута Джуд Белингам открадна топката от стража на домакините Едерсон и на опразнената врата вкара за 1:1, но голът му бе отменен, тъй като реферът прецени, че младият англичанин е извършил нарушение срещу вратаря на Сити.

След почивката „гражданите“ потърсиха втори гол, като бяха много близо до него в 65-та минута, когато изстрел на Фодън бе избит току пред голлинията от Хитц.

Натискът на Сити продължи, но в 84-та минута те бяха попарени, когато Ерлинг Холанд направи прекрасно подаване към Марко Ройс и капитанът на Борусия не сбърка, вкарвайки за 1:1.

В последната минути на редовното време домакините все пак стигнаха до втори гол чрез Фил Фодън. Кевин Де Бройне намери Гюндоган с дълго подаване в наказателното поле, германецът овладя и комбинира с английския си съотборник, който без да се замисля стреля и отбеляза.

Така интригата се запазва, а след седмица Манчестър Сити ще пътува за Дортмунд за мач на „Сигнал Идуна Парк“


image0 (9K)