България

Марешки: Оборотът в аптеките ми е същият, има рязък скок в бизнеса ми с горива

„Светът не е подготвен за кризата. Всяка държава гледа какво правят другите. Още в началото трябваше да се направи икономически щаб, който да се бори с последствията за бизнеса. Правителството и Щаба взеха мерки, с които запазиха живота на българите“. Това заяви за „Събуди се“ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„По време на криза трябва да се взимат бързи решение и е нормално някои от тях да не са толкова добри. Надявам се, че нашите корекции ще бъдат приети от колегите“, поясни Марешки.

В петък депутатите приеха на първо четене промени в Закона за здравето. От ВОЛЯ ги подкрепиха, но заявиха, че ще внесат своите предложения.

Лидерът на партията поясни и, че не е спечелил повече заради бизнеса с аптеките. „Спечелих повече, но не от бизнеса ми с аптеките. Там оборотите са същите. Спечелих от бизнеса ми с горива, защото хората оцениха това, което правя. Има рязък скок“, каза той.

„Докато има и една фирма, която е затруднена, считам, че не е редно партиите да получават субсидии“, категоричен е Марешки.

Той коментира и предложението с раздаването на ваучерите. „Те трябва да бъдат разпределени на конкретен хотел или ресторант и на хората да им бъде казано къде могат да отидат с тях. Трябва да бъдат направени директни инвестиции“, каза депутатът.

Faktor.bg

Ваня Русева