Мария Бакалова не успя за наградата на Гилдията на актьорите

Българката Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите за „най-добра актриса в поддържаща роля във филм“, за изпълнението си в „Борат 2“.

Отличието на професионалната организация отиде при южнокорейката Юн Ю-джун, за ролята й във филма „Минари“, информира „Ройтерс“.

Сред големите победители на една от последните големи церемонии преди наградите Оскар се наредиха съдебната драма „Процесът срещу Чикаго 7“ и филмът за джаз звукозаписна сесия „Ма Рейни: Майката на блуса“.

„Процесът срещу Чикаго 7“ взе наградата за най-добър актьорски състав, в който са Саша Барън Коен, Еди Редмейн, Франк Лангела и Марк Райлънс.

Чадуик Боузман, който почина през 2020 година на 43-годишна възраст, беше отличен с поредна награда за последната си роля като амбициозен тромпетист от 30-те години на миналия век в „Ма Рейни: Майката на блуса“. Това го прави фаворит за „Оскар“, най-престижната награда в света на киното.

Вайола Дейвис спечели наградата за „най-добра актриса“, за превъплъщението си в джаз певица в „Ма Рейни: Майката на блуса“.


image0 (9K)