Мария Бакалова ще помага на бедни деца

Пред ново предизвикателство се изправя Мария Бакалова. Кино звездата, която ни прочу чак в Холивуд, е решила да помага на деца в неравностойно положение и на хора, болни от HIV. С техните проблеми младата актриса се сблъсква във филма „Жените наистина плачат“, в който нейната героиня тийнейджърка води живот на ръба. Самата тя не е решила как точно ще прави това, но е категорична, че предстои да се заеме с подобна дейност в най-скоро време.

В същото време Мария продължава да се снима в Лос Анджелис и признава, че хората там рядко я разпознават на улицата. „В града няма особено много паркове, движим се с кола. Пък и с тези маски, дори да те разпознаят, може да няма реакция. Хората просто ще ти кажат: „Здравей“, и ще си пожелаете хубав ден“, разказва младата актриса.

От думите й обаче не личи това да я огорчава, защото Мария не страда от „звездна болест“. След номинацията за „Оскар“ много неща са се променили не само в живота й – променила се и самата тя. „Станах по-разумна по-отговорна в действията, реакциите, постъпките“, споделя Бакалова.

Като всеки млад човек и българската звезда копнее да се „наслади докрай на мига“, дори „да го изстиска максимално“, защото „ни чака неизвестното“. Кино звездата с корени от странджанското село Вършило обожава предизвикателствата на новото и различното. Точно този стремеж я отвежда към киното.

„Исках да се занимавам с нещо, което да ми помогне да избягам от проблемите на ежедневието, от мечтите ми дори… И да имам възможност да бъда различен човек днес, и утре, и вдругиден, и по вдругиден”, изповядва Мария. „Избрах да играя цял живот. Това е дар. Но ако не беше станало, сигурно щях да се занимавам с журналистика“, разкрива Бакалова.

Плановете w за бъдещето са много конкретни – да се занимава с продуцентство, да се снима със своите кумири Мерил Стрийп и Глен Клоуз и да прави и другите хора щастливи, пише „България Днес“.


image0 (9K)