Марк Рюте: Холандия напълно подкрепя България за Шенген

Това заяви премиерът на Нидерландия Марк Рюте след срещата си с българският министър-председател. „С премиера Борисов говорихме за очакваното присъединяване към Шенген“, разкри холандският премиер.

[ad id=“263680″]

„Ние напълно подкрепяме България да се присъедини към Шенген. Искаме да похвалим усилията, които се положиха по отношение на политиката, но работата още не е свършена.“ Това заяви в сградата на МС, Марк Рюте, министър-председател на Кралство Нидерландия, след среща с премиера Бойко Борисов.

„Но искам да поздравя Борисов за постигнатото в това отношение. Както каза и Юнкер – има още малко, което България трябва да направи, аз вярвам, че тя ще го направи“, добави той, цитиран от „Фактор.бг“.

В Министерски съвет се проведе среща на четири очи между премиерите на България Бойко Борисов и на Нидерландия Марк Рюте, който днес е на работно посещение в София.

[ad id=“218001″]

Акценти в разговора на двамата държавници са били необходимостта от ефективно управление и контрол на външните граници на Европейския съюз и ключовото им значение за сигурността на Съюза. Ще бъде разгледана темата за разширяването на Шенгенското пространство, както и други актуални теми от двустранните отношения и европейския дневен ред.

 


image0 (9K)