България

Мартин Димитров: Парламентът налага опасна политика – няма нужда да учиш и да работиш, печелиш стига да залагаш в хазарта

Истинската задача е да ограничим хазарта в България, но нито един депутат не предложи спиране на скритата реклама върху хазарта, това изтъква пред Faktor.bg бившият депутат Мартин Димитров.

Той е категоричен, че през последните години хазартът претърпя бурно развитие в България.

Той вече е бизнес за милиарди. Парламентът прие законови промени, които единствено доведоха до национализация без и думичка да се казва, за ограничаване на хазарта или спиране на скритата реклама. Явната реклама е забранена и сега и за това масово се използва, така наречената „скрита реклама”, която може да видите по време на всеки мач. Още 2016 г. с Радан Кънев, Петър Славов и Методи Андреев поискахме спиране на скритата реклама, за да не се влияе по опасен начин върху психиката на младите хора.

Явно Парламентът се вълнува единствено кой е собственик и няма никакво намерение за приемането на ограничителни мерки. Проблемът е в това, че в съзнанието на младите хора се набива представата, че няма нужда да учиш и да работиш, за да успееш стига да залагаш.

Мерките за ограничаване на хазарта могат да включат спиране на скритата реклама, силно ограничаване на местата, на които се предлагат такива стоки, контрол на възрастта на посетителите на казина и специални образователни усилия за вредите от хазарта, предупреждава Мартин Димитров.

Faktor.bg

Ваня Русева

Recent Posts

Прекрасната Стилияна Николова завоюва злато в Баку

Боряна Калейн зае четвърто място...

6 минути ago

Огромна дупка зейна на Дунав мост в българския участък

Седем коли са с нарязани гуми...

42 минути ago

Гумени куршуми, кръв и борба за Европа. Протестите срещу „руския закон“ в Грузия

В Грузия не спират протестите срещу спорния закон „За прозрачността на външното влияние“, който стана…

един час ago

Кои са петте най-верни зодии в любовта?

Вижте дали вашата е сред тях...

един час ago

Слънцето се показва на Великден, градусите ще стигнат 23

Само на отделни места ще има краткотрайни валежи...

2 часа ago

Откриха двама издирвани младежи от Русе

Двамата отишли при дядото на единия и объркали пътя...

3 часа ago
image0 (9K)