Масовият убиец от Флорида може да бъде осъден на смърт

Смъртна присъда може да получи извършителят на нападението на летището в град Лодърдейл в щата Флорида. В петък той уби там 5 души и рани шестима.

florida

От прокуратурата в щата Маями са повдигнали обвинение срещу 26-годишния Естебан Сантяго за насилие на международното летище, при което се е достигнало до загуба на човешки живот. Наказанието може да бъде екзекуция или доживотен затвор.

Според ФБР мъжът е пристигнал от щата Аляска във Флорида специално, за да извърши злодеянието. Той е ветеран от Ирак. Задържан е без право на гаранция.

Федералното правителство в САЩ е знаело, че Сантяго е имал психично отклонение. Това твърди брат му, пише btvnovinite.bg.

През ноември Естебан Сантяго влязъл в регионален офис на ФБР в Аляска. Казал на агентите, че правителството контролира ума му и го принуждава да гледа записи на „Ислямска държава“.  Въпреки това той не е бил поставен в списъка с хора, на които е забранено да се качват на самолет.

Брат му твърди, че Естебан е поискал психологическа помощ, но не е получил особена подкрепа. През август той му казал, че чува гласове.


image0 (9K)