Масово меле в Лом, мъж почина, съсечен с брадва

Масово меле в Лом, мъж почина, съсечен с брадва

Снимка: БГНЕС

47-годишен мъж почина след нападение с брадва в Лом, съобщиха от полицията.

На 9 август около 00:40 часа е получен сигнал за възникнал масов бой на два адреса в квартал „Младеново“. Незабавно към мястото е насочен дежурен автопатрул, който установява трима жители на квартала – баща на 68 г. синът му на 47 г. и мъж на 42 г от съседен адрес.

По техни данни минути по-рано същата нощ в дома на бащата и сина нахлули около 10-12 души от квартал „Стадиона“, част от които познавали, а други не. Групата мъже им нанесла побой с брадви и твърди предмети и изчезнали.

От побоя е пострадал 47-годишния мъж – след хирургична намеса му е отстранен далакът. Той е оставен на лечение в МБАЛ-Лом, където по-късно вечерта починал. Неговият баща също е настанен на лечение в МБАЛ-Лом с данни за счупени ребра, оказана е медицинска помощ и на други участници в сбиването, след което са освободени.

Според показанията поводът бил възникнало преди това сбиване на личностна основа в квартал „Хумата“ между синовете на 47-годишния – на 25 г. и 27 г., и техни опоненти от квартал „Стадиона“.

С цел недопускане разрастване на конфликта районът е обезпечен от полицейски служители. За 24 часа са задържани трима криминално проявени от кв. „Стадиона“, съпричастни към извършването на побоя.
Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

https://www.dnes.bg/…..


image0 (9K)