Мая Манолова раздаде 350 пакета с храна на социално слаби и възрастни хора

Инициативата се организира за трета поредна година

След празничната литургия в столичния храм „Св. Георги Победоносец“, Мая Манолова дари пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“ на възрастни хора.

[ad id=“225664″]

Инициативата се организира за трета поредна година от институцията на омбудсмана. Целта й е да подпомага българските пенсионери, които няма да получат великденска надбавка и пенсията им надвишава с малко минималния праг. В началото на седмицата набраните средства са били около 260 000 лева.

Набирането на храна продължава и тази събота и неделя, чрез акция „Купи и сподели“, която е част от кампанията.

„Кампанията е в разгара си. Всъщност, остава последната седмица, в която хората, приближавайки се до светлия християнски празник все повече мислят за близките си и за тези, които живеят в лишения. Това е седмицата, в която очакваме да съберем най-много дарения – по банковата сметка, на SMS-номера 1255, а също и от инициативата „Купи и сподели“, която се провежда в 50 магазина в 14 български града. Надявам се да постигнем резултата, който постигнахме и миналата година – 30 000 пенсионери с ваучери и поне още толкова с пакети с храна. Мисля, че всеки може да отдели, за да направи празника на някой друг по-добър.“, посочи Мая Манолова.

[ad id=“263680″]

Ако желаете да се включите, може да го направите чрез дарение на следната банкова сметка: 

Банка: УниКредит Булбанк

Титуляр на сметката: Български Червен кръст

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК 

Нова телевизия


image0 (9K)