МВнР е получило информация от посолството ни в ЮАР за убити българи

МВнР е получило информация от посолството ни в ЮАР за убити българи

Снимка: БГНЕС

„Посолството на Република България в Република Южна Африка информира за убийство на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани“. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Красимир Каменов-Къро и жена му са били убити в дома им в Кейптаун, Република Южна Африка. Убита е и икономката им. Медии в РЮА също писаха за убийството на четирима българи. Предполага се, че четвъртият човек е бил охраната на Къро.

„До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби”, казват от МВнР.

“Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти в България. Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност”, се казва още в съобщението.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)