МВнР- няма пострадали български граждани при терористичния акт в Барселона

Вчера неизвестен се вряза с микробус в хората на един от най-известните булеварди в Барселона.

Властите в Испания определиха случая като „джихадистка атака“. След спирането на микробуса нападателят е избягал пеша. Не е ясно дали е бил сам, нито в каква посока се е отправил, съобщи Нова телевизия.
Полицията все още се издирва нападателя, който уби 13 души в центъра на Барселона. Повече от 100 души пострадаха, като състоянието на 15 от ранените е тежко.

[ad id=“236999″]

ИДИЛ пое отговорност за атенатата, но не е ясно дали са участвали в организацията или само си приписват действията на терористите.

Полицията разпространи снимка на млад мъж, с чиито документи е бил нает буса. Но той не е шофьорът. Дрис Оукабир сам се е предал на властите и е обяснил, че документите му са били откраднати.

В друга част на града имаше и още един инцидент. Полицията застреля шофьора на кола, която не спряла на пропускателен пункт. Уточнява се дали убитият е свързан с нападателите.

Граждани на най-малко 18 страни са пострадали при атентата, предадоха БТА и Франс прес.

[ad id=“218001″]

Според информация към 1 ч местно време е известно за пострадали от Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

МВнР съобщи, че няма данни за пострадали български граждани.


image0 (9K)