МВР издирва 511 бегълци от закона

Вътрешното министерство с акция в цялата страна

[ad id=“263680″]

МВР провежда операция на територията на цялата страна по отношение на кримиконтингента във връзка с издирваните лица, бегълци от закона, съобщи главният секретар на Младен Маринов по време на изслушването във вътрешната комисия на представители на органите на реда във връзка с мерките около сигурността по време на Европредседателството, предаде Канал 3.

В столицата пък е наситено с много полиция заради Европредседателството и разрешените 11 протеста, за да се обезпечи сигурността, гарантира той. 511 са издирваните лица с влязла в сила присъда през 2017 г., обяви пък директорът на Главна дирекция „Национална полиция Христо Терзийски, като обобщи, че издирваните са общо 14 категории лица.

Въпросът стана актуален, след като бе установено, че обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, се е укривал от 8 години с влязла в сила присъда. Избягалите затворници през 2017 г. са били 46. Безследно изчезналите, които също се издирват, без да са свързани с криминални деяния, са 1098 души.

Общо 2647 малолетни и непълнолетни издирва още полицията, но по думите на главен комисар Терзийски една немалка част от тях са бежанци, защото сигналите се подават от Агенцията за бежанците. Шефът на националната полиция настоя, че за МВР е важно да могат да използват СРС за издирването на бегълци от затвора и осъдени престъпници, като се обърна с апел към депутатите.

 

 

 


image0 (9K)