Стара Загора

Международният младежки център в Стара Загора организира онлайн форум

Международният младежки център в Стара Загора организира онлайн форум на тема „Национална мрежа на младежките центрове – обзор и перспективи“.

Срещата ще се проведе утре (27 януари ) в онлайн платформата google meet. В нея ще вземат участие заместник–министърът на Министерство на младежта и спорта Николай Павлов, представители на Министерство на образованието и науката, на Национално координационно звено към МС, заместник–кметове и ръководители на младежки центрове от осем града в страната.

Национална мрежа на младежките центрове функционира от 2016 година. Неформалното обединение на Центровете в градовете Стара Загора, Пловдив, Враца и Добрич развива съвместни дейности в посока утвърждаване на професията младежки работник и популяризиране на младежката работа. През изминалата 2020 г. общините Бургас, Габрово, Монтана и Перник получиха одобрение за изграждане на младежки центрове по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, изпълнявана от Министерство на образованието и науката с подкрепата на ФМ на ЕИП 2014-2021г. По същата програма е осигурено финансиране за надграждане на дейността на съществуващите младежки центрове в градовете Пловдив, Враца, Добрич и Стара Загора.

Чрез провеждането на форума екипът на Международния младежки център в Стара Загора цели да даде възможност представителите на всички младежки центрове да обменят опит и идеи, както и да създаде трибуна за споделяне на добри практики за подобряване на ефективността при реализиране на проектите.

Красимира Янкова

Recent Posts

Костов уклончив ще подаде ли оставка или не

Той остава треньор на "Левски" "още 4-5 дни"...

27 минути ago

Петков за казуса „Корал“: Това е провокация, не ви ли е срам, честно…

Лидерът на ПП не може да повярва, че вече трети ден това е новина...

31 минути ago

Акула се появи на плажа в Бургас

Черноморските акули обаче са безобидни...

45 минути ago

Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка

Пострадала е и възрастна жена...

2 часа ago
image0 (9K)