Международни компании готвят огромна инвестиция в България

Международни компании готвят огромна инвестиция в България

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че два международни консорциума планират да инвестират един милиард долара в България, съобщи БНР.

Идеите са за инвестиции в производство на чиста енергия и алтернативни енергийни доставки. Компаниите са от САЩ и Великобритания.

Министерство на енергетиката и инвеститорите подписаха меморандум за разбирателство. Премират Кирил Петкова коментира:

„В самото писмо за намерение беше ясно отбелязано: английски и американски инвеститори. Те са ограничени и ясно рестректирани от закона на Америка срещу корупция, така че ето какво означава когато почнем да изчистваме нашата страна, с нулева толерантност към корупцията, големи инвеститори с над един милиард долара готови да инвестират и да дадат в нашата страна“.

От своя страна министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че подписването на меморандума идва и след посещението на българска делегация в Съединените американски щати и срещите със стратегически партньори на страната ни, които са потърсили правителството:

„Когато обаче на няколко стотин километра съществува и се води война и въпреки този риск, правителството успява да привлече инвеститор, мисля, че това вече е ясна референция за начина, по който изглежда държавата ни в момента на ниво администрация и управление“.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)