ИЗБРАНИ

Менда Стоянова се объркала кой е направил предложението за болничните, разкри Каракачанов

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в интервю за предаването „Тази събота” по бТВ. „Може би не е разбрала”, добави той. Каракачанов изтъкна още, че има злоупотреби с болничните.

„Имахме други предложения – като това минималната пенсия да стане 250 лв., второто – три поредни години ще се отделят по 70 млн. лева всяка година за изграждане на нови детски градини. Трето – таксите за детските градини от 4 г. възраст на децата нагоре, на хората със средни и ниски доходи, ще отпаднат. Това е важното, което трябваше да се отбележи”, каза Красимир Каракачанов.

Ще бъда деликатен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала, коментира още вицепремиерът. „Може би не е разбрала”, добави той. „Три пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов. „2013 г. всички болнични дни, които са издадени са над 8 милиона , а 2018 г. са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща“, каза още Каракачанов.

Вицепремиерът уточни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца, или хора претърпели катастрофа или трудова злополука.

По повод последния инцидент с правителствения „Фалкон” вицепремиерът Каракачанов отбеляза, че ако се купи нов самолет, ще има негативна реакция към правителството. Изключително рядко се използват самолетите на правителствения авиотряд – само, когато пътува по-голяма делегация. „Аз лично смятам, че правителствен самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са обществените настроения”, добави Каракачанов.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Как да не изглеждате отчаяни в любовта?

Никога не показвайте несигурност...

3 часа ago

Сатанински секс: Румънски гуру води жени в Париж на „просвещение“

Разследване разплита измама с момичета от 30 държави...

3 часа ago

Най-много двустайни жилища са пуснати в експлоатация 2023 г.

Северозападният район е с най-малко новопостроени жилища...

4 часа ago

3 зодии, които ги чака голяма трансформация преди лятото

Тези знаци са готови да се впуснат в нови пътешествия...

4 часа ago

Скок на покупките на имоти у нас от чужденци

В куротите най-много са сделките в Банско и Слънчев бряг...

4 часа ago

Виктор Уембаняма е новобранец номер 1 в НБА

Французинът бе избран с пълно единодушие...

5 часа ago
image0 (9K)