Здраве

Микромасаж срещу болката

Страдате от безсъние? … Не е не­обходимо да взимате сънотворни средства. Опитайте вместо това да масажирате в продължение на 5 минути в участъка на две строго определени „точки“ на пръстите на краката и ще успее­те да се наспите.

[ad id=“225664″]

А може би имате болки в гърлото? Мястото, което трябва да масажи­рате, се намира на палеца на ръката. Ако ли пък ви боли зъб — микромасажът трябва да се извърши върху показалеца.

Тези съвети могат да ви се сторят шего­вити, те обаче са съвсем сериозни: микро­масажът облекчава или премахва болката на същите места, където поставят своите игли специалистите по акупунктура. Естест­вено, както всеки метод микромасажът има предимства и недостатъци. С него не могат да се постигнат същите изненадващи резултати, на каквито са способни сребърните иг­ли. Известно е, че с помощта на акупункту­рата може да се постигне даже обща анесте­зия /обезболяване/, и то при напълно запа­зено съзнание и будно състояние. Това е не­постижимо при традиционната медикамен­тозна обща упойка. Микромасажът, макар и да е с по-скромни възможности, може да се прилага при всякакви условия за облекча­ване на страданията. Не е необходима и спе­циална подготовка. Резултатите от него се постигат сравнително бързо и лесно. Ня­кои го наричат даже „домашна акупунк­тура“.

[ad id=“263680″]

Според всяко заболяване е свързано със смущения в движението на жизнената енергия в човеш­кото тяло. Тя се движи непрекъснато по строго определени пътища, линии, като об­разува мрежа, подобна на мрежата от кръ­воносни съдове или нерви. Тези линии са симетрични и по тях са установени около 360 точки, в които може да се въздейства на енергийния поток с помощта на игли, като при това се забавя или усилва протичането му.

[ad id=“236993″]

Микромасажът се извършва с пръстите на ръцете, най-добре с един от тях — палеца.

Статия от 1982 г.

Румяна Иванова

Аз мога

Share
Published by
Румяна Иванова

Recent Posts

5 неща, които карат мъжете да се отдръпват

Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита...

20 минути ago

Звездата ни в планинското колоездене пострада в катастрофа

Изабела Янкова е с травми по ръцете...

42 минути ago

Тази година доброволците преброиха 6240 врабчета

Домашните врабчета са най-много - 5178...

един час ago

Тейлър Суифт била „функциониращ алкохолик“ – има ли такова понятие?

Възможно ли е това да не се отрази на живота му?...

един час ago

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

един час ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

2 часа ago
image0 (9K)