Министерството на здравеопазването с важно съобщение за ваксините

Ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни – те нямат общо с мрежата за пренос на данни 5G, не водят до безплодие, не променят човешкото ДНК и не заразяват с коронавирус. Чрез ваксинация не се поставя чип в тялото на човека„.

Това се казва в официално съобщение на Министерството на здравеопазването, цитирано от ЗАРАТА.

Оттам уточняват, че ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания. Те са разработени в съответствие със същите законови изисквания за фармацевтично качество, безопасност и ефикасност като другите лекарства.

Ваксините са сигурни и ефективни срещу тежко протичане на заболяването и срещу възможни сериозни последици върху здравето„, подчертават от здравното министерство.

Оттам призовават хората, да ползват достоверни източници на информация и да бъдат критични към всичко, което четат в социалните мрежи, за да направят своя информиран избор по отношение на имунизирането.

Целта на Министерството на здравеопазването е в страната да бъде постигнат колективен имунитет. Това означава поне 70% от населението да бъде имунизирано.

 


image0 (9K)