Министърката ли е виновна за пустеещите плажове?

Провокиран от Мнението на Лияна Панделиева за пустите български плажове по морето и какво направи и какво НЕ направи държавата за краха на туризма в България, реших и аз да се намеся. И за да не звуча като Колю от Симитли, който питаше „Коя е тая Мерил Стриип, бе?“ ще кажа, че доста съм ходил тук и там и имам възможност за сравнение.Не, че оневинявам министърката на туризма, но ще задам някои въпроси, които може би ще ни посочат верните отговори:

1. Министърката ли е виновна, за това, че нашите сервитьори по морето по цял ден си цъкат на телефоните и трябва да ги викаш със свирене с пръсти, пък ако дойдат ще ти объркат поръчката, а после ще ги чакаш с часове, за да ти донесат сметката?

2. Министърката ли е виновна за намръщените лица на сервитьори и бармани, които те гледат като натрапник, който им е развалил поредната компютърна свалка по фейсбук?

3. Министърката ли е виновна, за това, че да бъде назначен един млад човек на работа трябва да мине през ен на брой бюрокрации, като накрая и на работодатели и работници им писва и назначават първия срещнат?

4. Министърката ли е виновна, че менютата в заведенията са единствено на български, а ако са на английски и руски са пълни с бисери, които само филолозите могат да разгадаят и то за да се посмеят?

5. Министърката ли е виновна, че на плажа на един квадратен метър се падат по два чадъра и два шезлонга, така че нито да минеш спокойно, нито да лежиш, нито да преместиш чадъра или шезлонга?

6. Министърката ли е виновна че десетките барчета и капанчета с цаца и студена бира от първа линия изчезнаха. Мисля, че не министърката гласува разните му там екологични норми и указания, заради които, ако искаш студена бира и прясна цаца е по-лесно да се върнеш в Стара Загора – за час и нещо по магистралата, отколкото да търсиш съответното лицензирано заведение, отстоящо на незнам колко километра от бреговата ивица, дюните и комарите, които природозащитниците пазят.

7. Министърката ли е виновна цените по заведенията да са толкова високи?

8. Министърката ли е виновна, като влезеш в хотела, да няма кърпи, шампоани и чехли. Ако искаш чехли да си ги закупиш за 4 лв.

9. Министърката ли е виновна, че в Турция един чадър и два шезлонга са общо 6 лв, а България -30

Ако на всички въпроси отговорите с ДА, значи нашият туризъм вече е за никъде!


image0 (9K)