Министърът на здравеопазването със силен коментар за атаките срещу него

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров коментира атаките, които бяха предприети срещу него след пенсионирането на директора на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев, както и след смените на управителите на болниците „Лозенец“ и „Александровска“.

Искам да отправя много ясно послание за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили, каквото си поискат. Жертвите са други. Жертвите са тези – над 20 хиляди души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора. Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна след времето на Първата световна война„.

Това се казва в позицията на д-р Стойчо Кацаров, съобщиха за ЗАРАТА от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Той коментира и опитите за раздухване на обществен скандал след  пенсионирането на Тодор Кантарджиев:

По отношение на бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести – няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира„, категоричен е здравният министър.

 


image0 (9K)