България

Министър Горанов: Няма съкращения в НАП, има само преструктуриране

„Това е управленското решение на ръководството на НАП, което не крия, че подкрепям“, заяви финансовият министър

[ad id=“225664″]

„Ще има преструктуриране, а не съкращения в щаба на НАП“, заяви днес министърът на финансите Владислав Горанов по повод твърденията, че Националната агенция по приходите ще съкрати 250 служители, закривайки отделите „Оперативни проверки“, каза Горанов.

„Функцията на „Оперативни проверки“ се закрива като структура и дейността й ще премине към звено „Фискален контрол“. Всеки достоен и добро образован български кандидат може да кандидатства в приходната администрация, ако отговаря за изискванията на работа в нея“, коментира министърът на финансите.

„В този смисъл не виждам никакъв драматизъм. Това е управленското решение на ръководството на НАП, което не крия, че подкрепям“, заяви финансовият министър. „Инициативата дойде от тях, тя беше консултирана с мен и аз я подкрепям“.

[ad id=“263680″]

„Голяма част от служителите, които в момента работят в НАП и основателно се притесняват за своето бъдеще, не са постъпили в приходната агенция чрез надлежни конкурси, които ще бъдат организирани в момента“, допълни финансист №1. „Това е шанс за тях да докажат нивото, на което трябва да отговарят за работа в НАП“, обясни той.

„Всички служители, които са работили в „Оперативни проверки“, могат да кандидатстват, ако отговарят на критериите за работа във „Фискален контрол“, подчерта отново той, като броят на служителите на отдела ще бъде увеличен с 256 бройки. Държавата няма никаква полза да отслабва, а напротив – целта ? е да усилва капацитета на приходната агенция и да контролира изпълнението на бюджета, коментира Горанов.

[ad id=“236993″]

В петък стана ясно за закриването на отделите „Оперативни проверки“ в териториалните структури на НАП, докато договорите на всички служители от това звено ще бъдат прекратени от 1 май 2018 г. Според синдикатите уволнените служители ще бъдат поне 300.

[ad id=“236999″]

Говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира днес, че причините за сериозните съкращения в агенцията се крият в доста сериозен корупционен риск, но в същото време и в добрата възможност за подобрение и в момента другото звено, което извършва проверки.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и „Чистота“

Ще се включи и техниката на "Паркове и градини"...

7 минути ago

Засилени мерки за великденските празници, къде родната полиция ще ни пази?

Предстоят тежки дни от гледна точка на трафика...

11 минути ago

Слави загуби дело за 100 хил. лева срещу Радостин Василев

Политическата кариера на Василев започна в ИТН...

31 минути ago

Хванаха шофьор със 146 км/ч на ограничение 50 км/ч

Скоростта е засечена от екип на РУ-Твърдица...

40 минути ago

Ще запомним НС с перманентна предизборна кампания

Хронично негласуващите са хора с успешен бизнес...

45 минути ago

72-годишен шофьор загина при катастрофа по пътя Мездра- Роман

Ударили са се цистерна и лек автомобил...

54 минути ago
image0 (9K)