Министър и кмет откриха обновената лекоатлетическа зала в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора, която е с обновен покрив и сектор за хоризонтални скокове, нова настилка на пистата за бягане и подобрения в сектора за овчарски скок и на осветеността на залата. Водосвет за здраве и успехи на спортистите отслужиха свещеници от старозагорската митрополия.

Сигурен съм, че обновената зала ще бъде един прекрасен дом за всички лекоатлети. Да натискате спорта здраво, да слушате треньорите, защото Стара Загора и България разчитат на вас, обърна се към присъстващите в залата състезатели кметът Живко Тодоров.

Няма как да се развива лека атлетика без закрита писта. Надявам се, че успехите на старозагорската лека атлетика ще бъдат още по-големи. Ние ще помагаме на всички ваши начинания, увери министър Кралев. По думите му, Живко Тодоров е един от кметовете, които най-много обичат спорта. Спортният министър обясни още, че дава за пример клуба по лека атлетика в Стара Загора, защото това е градът, в който децата тренират в един клуб, треньорите не са разделени, както в други градове, където има по няколко клуба. Всичко, което прави Общината се връща в обществото, допълни той.

Това, което постигнахме в Стара Загора и като спортни мероприятия и като спортни успехи се дължи на съвместната ни работа с кмета, общината, Общинския съвет и Министерството на спорта. Все така да вървим напред, пожела и президентът на Спортен клуб по лека атлетика Берое Иван Колев. По-късно тримата прерязаха тържествено лентата на спортното съоръжение.

Изпълнител на ремонтните дейности на стойност 490 116 лв. е „Проинвест строй“ ЕООД Пловдив, а средствата са осигурени от Община Стара Загора. На събитието присъстваха още зам.областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов, зам.-кметът Янчо Калоянов, общински съветници, бивши и настоящи спортисти и треньори.

СКЛА Берое има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните първенства, първи най-малките състезатели до 13 г. възраст ще участват в Националния шампионат на 13 май. т.г., а след тях са и държавните шампионати в останалите възрасти. Всички очакват и тазгодишното издание на Международния лекоатлетически турнир Самарско знаме.

Лекоатлетическата зала е изградена преди повече от 30 г. В началото на 2015 г. залата беше газифицирана и предостави комфорт и удобства за провеждане на пълноценни тренировки през целия зимен период. След извършения ремонт на лекоатлетическата писта на стадион Берое през 2013г., което позволи провеждането на Балканиада по лека атлетика през 2013 г. и Европейско отборно първенство по лека атлетика през 2015 г., както и възстановяването на авторитетния международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ през 2013 г., това е поредната подкрепа на общинското ръководство за развитието на леката атлетика в Стара Загора.


image0 (9K)