Министър Ненчев: Направихме предложение Реформаторският блок да бъде преучреден

БЗНС води много активни разговори да остане в състава на Реформаторския блок, плюс ДСБ. Това каза в парламента вчера военният министър в оставка Николай Ненчев, пише actualno.com.

„Направихме предложение, ако е необходимо РБ да бъде преучреден със същите партии, които го съставляват, включително и ДСБ. Имаме нужда от това. Предстои ни конгрес. Ако РБ бъде преучреден, това ще даде възможност на ДСБ да преосмислят позицията си”, коментира Ненчев. Ако РБ се запази в цялост, в което аз вярвам, нищо не би могло да е заплаха, каза Ненчев във връзка дали „Да, България” може да е заплаха за РБ.

„Блокът би могъл дори да стане по-силен. Ще вярвам до последно в това, че е възможно. РБ в този вид продължава да е успешен проект и България има нужда от него и би следвало да направим всичко възможно да го запазим в този вид”, коментира Николай Ненчев,

Ненчев благодари на медиите за съвместната работа. „Честно казано не ми беше никак лесно. От първия ден сигурно бях най-атакуваният министър в този кабинет, неоснователно. Понесох много несправедливост, но благодаря на всяка медия, това е работата ви. За мен беше удоволствие, надявам се да съм ви бил полезен”, заяви още Ненчев.


image0 (9K)