България

Министър Петя Аврамова не знае ще бъде ли Николай Нанков неин заместник

„Хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме да остане“, каза министър Аврамова.

[ad id=“225664″]

„Министерството е следващата стъпка, в която бих могла да вложа усилия и да бъда полезна. Изключително разчитам на екипа си, който е с много добра експертиза и много опит, разбира се предизвикателствата са големи и никак не са малко“, заяви новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която встъпи в длъжност вчера, приемайки поста на подалия оставка Николай Нанков, коментира Аврамова.

„Аз съм инженер, познавам бранша, а в същото време като министър ще изпълнявам политическата програма на правителството. Ще има приемственост в политиката на министерството, основното е да продължим политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за нова републиканска и пътна мрежа. Освен това, през 2019 г. стартират инвестиционните проекти, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за първи път. Ще продължим и въвеждането на новата тол система“, заяви тя.

Аврамова коментира и въпроса дали е възможно нейният предшественик Николай Нанков да остане във ведомството, като поеме длъжността зам.-министър.

„Хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане. Засега няма решение по този въпрос“, каза още министър Аврамова.

[ad id=“263680″]

Вчера председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви: „Николай Нанков е подходящ за депутат, но назначаването му като заместник-министър на регионалното развитие ще бъде добро решение!“

Относно трите министерски оставки заради трагедията на пътя за Своге, Аврамова коментира, че политическата отговорност е морален акт на съпричастност към трагедията, не означава непременно вина на всеки министър.

За бъдещите приоритети в работата си, министър Аврамова е категорична, че ще продължи контрола върху всички проекти – и действащи, и бъдещи.

„Инвеститорски контрол, който трябва да бъде завишен по изпълнението на всички инфраструктурни проекти, контрол за работата на ДНСК, както и към лицензираните фирми за строителен надзор. С колегите ще помислим, ако трябва ще променим и нормативната база за контрола на тези фирми, извършващи надзор“, смята тя.

Като бивш председател на Общинския съвет във Враца, Аврамова заяви, че относно пътната мрежа в Северозападна България, ще продължи интензивно със строителството на АМ „Хемус“, а разчетите са 2014 г. тя да бъде приключена.

[ad id=“236999″]

„С голямо значение е и пътят Видин – Ботевград, изключително важен за Северозападна България“, допълни министърът.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Историите ON AIR: За спасителното чудо на Воскресението!

Възкресението на Исус е историческият факт, който поставя основата на християнството...

7 минути ago

Челси попиля Уест Хем и излезе седми

"Сините" от Лондон спечелиха с 5:0...

20 минути ago

За Великден: МВР залови 38 пияни и 12 дрогирани шофьори

Проверени са 11 054 моторни превозни средства...

50 минути ago

7 употреби на портокаловите кори

За прогонване на насекоми от дома...

един час ago

Христос Воскресе! Какво ни пожелаха политиците?

Въпреки раздорите те показаха единност...

един час ago

Слънчево за Гергьовден, градусите достигат до 26°

Следобед на отделни места в Западна България ще превали...

2 часа ago
image0 (9K)