Мирела Демирева завърши на пето място в Стокхолм

Мирела Демриева , която е сътезателска на СКЛА Берое Стара Загора се класира на пето място в скока на височина във второто си състезание за сезона на Диамантената лига в Стокхолм.

Българката преодоля 183 см за подреждането си в студеното време на Олимпийския стадион в шведската столица. Мирела се състезава при силен вятър и температура на въздуха около 10 градуса.

Демриева започна състезанието си именно на 183 см, които преодоля от втори опит. Тя не направи повече успешни скокове, след като записа два фаула на 187 см и си остави един опит за 190 см. Но нямаше късмет и там. Мирела имаше проблеми в неблагоприятните условия за състезания в Стокхолм и не успя да реализира възможностите си.

Тя подели петата позиция със Софи Скоог (Шв). Ярослава Манучик (Укр), която победи Демриева в Доха в началото на месеца, стана четвърта също със 183 см, но преодолени от раз.

Очаквано, макар и с нелесна надпревара, Мария Ласицкене спечели скока на височина. Тя преодоля 192 см за победата, като на 190 см изоставаше до трета позиция. Юлия Левченко (Укр) стана втора със 190 см, преодолени от втори опит. Ерика Кинси (Шв) се нареди трета също със 190 см, скочени от трето засилване.

 

Източник – bgathletic.com

 


image0 (9K)