Мирела Демирева се класира за финала във високия скок на Олимпиадата в Токио

Олимпийската медалистка Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина на олимпийския турнир по лека атлетика в Токио. Българката преодоля квалификационната норма от 1.95 метра, за да влезе сред най-добрите, видя ЗАРАТА по БНТ.

Общо 14 състезателки намериха място в последния етап на Игрите.

Мирела Демирева преодоля от третия си опит височината, която ще ѝ позволи да участва отново в битката за медалите. Финалът в дисциплината е на 7 август (събота) от 13.35 часа.

На Игрите през 2016 г. в Рио де Жанейро българката печели сребърен медал с резултат 1.97 метра.

„Стискайте палци, ето, започна се. Стъпка по стъпка, скачам на финала. Този сезон като цяло ми е трудно да си намеря ритъма. Във форма съм, чувствам се добре, здрава съм. Сигурна съм, че на финала ще е по-добре. Това е Олимпиада, във всяка дисциплина резултатите са различни, няма какво да ми тежи. Готвила съм се пет години, стискайте ми палци, ще скачам на финала“, сподели състезателката пред БНТ.

Мирела Демирева не започна много убедително квалификацията, след като направи два фаула още в първата височина на 1.82 метра.

След това на 1.86 се реваншира от началния си опит. Последваха нови два неуспешни на 1.90 метра, както и един неуспешен на 1.93 метра, за да стигне до квалификационната норма от 1.95, която беше преодоляна от третия път. Това е и най-добрият резултат за сезона за Мирела Демирева.

Атлетката ни имаше подкрепата на своята майка на трибуните на Олимпийския стадион в Токио. Причината е, че Валя Демирева е на Игрите като треньор на спринтьорката ни Инна Ефтимова.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo


image0 (9K)