Култура

Митрополит Киприан освети новата балетна зала на Държавна опера – Стара Загора (СНИМКИ)

Като част от тържествата за Празника на Стара Загора – 5 октомври, днес Старозагорският митрополит Киприан освети новата зала за балет на Операта.

„Доста често пребивавам в Операта и знам колко жадувана е тази зала през годините. Удовлетворен съм, че с общи усилия успяхте, постигнахте и направихте тази прекрасна балетна зала, защото наистина всяко изкуство е трудно и няма връх, но винаги трябва да се стремим към най-доброто. За да го представим ни трябват условия, в които да можем да работим, да съпреживяваме и след това да завладяваме публиката. Желая Ви да нямате травми. Не забравяйте, че сте в храма на изкуството, в който се творят чудеса. Създавайте чудеса, защото сте наистина добри и имате големите възможности да го направите“- каза на освещаването Старозагорският владика.

[ad id=“226585″]

На освещаването и символичното откриване присъстваха областният управител Гергана Микова, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания Милена Желева, общественият посредник Надежда Чакърова – Николова, заместник-директорът на Държавна опера, гр. Стара Загора Красимир Червилов, ръководителят на балетната трупа Силвия Томова, артисти, балетисти и други.

Красимира Янкова

Share
Published by
Красимира Янкова

Recent Posts

Ноле разкара още един треньор

Той обмисля да продължи сам...

14 минути ago

Стоян Георгиев сам напуснал ПП, имали различни мнения

Нямам място в редиците на тази партия, заяви той...

един час ago

Последни сме в ЕС по извънреден труд

Гърция е на първо място...

2 часа ago

ЦСКА отрекоха Бербатов да е президент на клуба

С него дори не са водени разговори...

2 часа ago
image0 (9K)