Митрополит Киприан отслужи на Цветница св. Божествена Златоустова литургия

На големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим, по-известен като Цветница, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора.

Службата протече при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, а в края й владиката припомни на миряните, че Великият пост отива към края си. „За изминалите 6 седмици, ние нееднократно слушахме призивите на църквата да разбием черупката на безчувствието в своето сърце и по подобие на блудния син да се обърнем към Бога с думите „Съгреших, Господи, пред тебе!“ Не всяко сърце е проникнало в този дух на разкаянието. Ако ние не чувстваме Бога, трябва да възбудим в душата си покаяние и да я очистим с изповед. Трябва да бъдем чувствителни към своята съвест, да преодоляваме ревността си, полагайки всички старания, за да живеем според Христовите заповеди. Днес започва пътят на Голготското възхождане на Христос. Господ да помага на всички нас, за да може дори и за малко да се приближим до подвига на Неговото кръстоносене, за да станем причастници на славното Възкресение на Нашия Господ Иисус Христос.“, завърши словото си архиереят. Той пожела на всички именици благословение, дълъг живот, духовно здраве и благопреуспяване и поздрави отец Цветан Иванов и протодякон Цветан Атанасов с днешния им личен празник.

На Велики Понеделник ще бъде обявена и утвърдената програма за предстоящите богослужения по време на Страстната седмица /Страданията на Нашия Господ Иисус Христос/ и Светлата седмица, които ще бъдат отслужени от митрополит Киприан.


image0 (9K)