Митхат Метин (ДПС) към еколог: Може да те поканят в ДАНС

Бивш депутат от ДПС, понастоящем парламентарен съветник – Митхат Метин плаши с ДАНС и с информационно затъмнение природозащитника Тома Белев. Това било предупреждение да внимава, а не заплаха, твърди самият Метин.

Това е видно от коментар на Метин във фейсбук профила на Белев от 31 декември. Белев е отявлен критик на решението на правителството за частично изменение в плана за управление на Национален парк „Пирин“ и на предложената от екоминистерството промяна на договора за концесия на „Юлен“ АД за ски зоната в Банско.

[ad id=“263680″]

„Когато един президент ти обяснява как един тримесечен бизнес, като ски туризма, е единственият шанс за планинските райони, разбираш защо България е на това дередже.“

Това е написал Белев, визирайки президента (2012-2017) Росен Плевнелиев, който напоследък многократно изказа мнение за нуждата от развитие на ски зоните в Банско и региона.

Сред коментиращите е и Митхат Метин.

„Ти май не разбираш. Скоро и по тв няма да те канят. Ще ти остане само тук действаш. А може и в едон момент да те поканят на разговор в ДАНС“, пише той. (правописът е на автора, б.р.)

„Ха-ха-ха. Вие май не разбирате – това съм го живял вече при бай Тошо. Страхът е болест. Много ми е приятно да ме заплашва народен представител. Нова висота на един излишен и вреден парламент“, отвърща екологът.

„Не го приемай така. Нито ти, нито аз сме свещенни крави – демокрация е!“, слага точка ексдепутатът на Движението.

[ad id=“272035″]

Клуб Z позвъни на Метин. Неговият коментар бе, че това не е заплаха, а предупреждение:

„Защо така го възприема като заплаха. Няма такова нещо. Просто на него му се отнема възможността да бъде изслушван, вече не го канят по телевизии. Нали знаем преди какво се случваше, как се казваше този… Алексей Петров, канеше други хора на справки…

Извикването в ДАНС е следващата стъпка спрямо него. Защото той разваля комфорта на управляващите. Той не разваля моя комфорт. От къде на къде ще го заплашвам. Предпазвам го, предпазвам човека. Той е внимателен вече.

Кой е вносител на пресписката в Министерски съвет за „Юлен“? (вицепремиерът Валери Симеонов и екоминистър Нено Димов, б.р.). Той в момента това, което прави е да притеснява управляващите, най-вече „патриотите“, Валери Симеонов. Аз съм представител на партия, която не одобрява Валери Симеонов. Аз съм на негова страна, на страната на Белев“

[ad id=“225664″]

Митхат Метин е бивш депутат, който на последните избори бе втори в Плевенската листа на ДПС, водач на която бе Велислава Кръстева, а спечеленият мандат – само един. Той не можа да стане народен представител, но от Движението все пак са решили да използват експертизата му и сега е нещатен сътрудник по темите на външната политика на депутатката Имрен Мехмедова.

За последно около Метин се разшумя в този контекст през 2009 г. Тогава репортаж на Нова тв разказа как депутатът по онова време е заплашил с „челен сблъсък“ шефа на общинската земеделска служба в Левски, който не приемал кадруването на Метин.

 


image0 (9K)