Михаил Горбачов е приет по спешност в болницата

Михаил Горбачов е приет по спешност в една от клиниките на Москва. За това съобщи самият 88-годишен политик, посочвайки, че „здравословното му състояние изисква болнично лечение“, съобщава Time24.

Първият и единствен президент на бившия СССР е хоспитализиран с пневмония. „Лекарите казват, че ще успеем да преодолеем болестта“, каза още „бащата на Перестройката“.

Руската преса от няколко месеца спекулира със здравето на бившия съветски президент. За последен път за здравословните проблеми на Горбачов се заговори през август, когато хора от близкото обкръжение на политика разказаха, че той трудно се придвижва, заради натрупалите се болести. От пресслужбата на Горбачов тогава обаче опровергаха слуховете за влошеното здраве на политика и обясниха, че той редовно ходи на профилактични прегледи и се подлага на медицински изследвания.

През май тази година, по време на тържествата за победата на Русия във Втората световна война, Горбачов за първи път се появи на публично място. Бившия светски президент беше на власт от 1985 г. до 1991 г., като той ще влезе в историята като инициатор на политическите промени в страната и на разпадането на Съветския съюз.


image0 (9K)