Любопитно

Младоци издухаха динозаврите на попфолка от сцената

Митко Пайнера от десетилетия се слави като откривател на звезди и отново показа, че от млади момчета и момичета може да направи идоли. Така за кратък период ученици и тийнейджъри правят по 20 участия на месец, докато утвърдени имена като Райна, ДесиСлава и Джена трудно събират по 10.

Лидия е най-актуалната чалга певица в момента. 19-годишната бургазлийка е пълно копие на Преслава, но почти двойно по-млада от нея. Истински популярна стана, когато си отрязал носа и заприлича съвсем на идолката. Фолкпевицата дебютира с появата си в музикалния формат „България търси талант“ през пролетта на 2012 година, и 20-годишна става първи финалист в първия полуфинал на шоуто. Лидия е забелязана от музикалния продуцент и изпълнител Галин, който й предлага да работят заедно и през февруари излиза дебютното им парче в чалгата „Няма да ми мине“.

Десита също е откритие на Галин. 18-годишната певица обича купонджийските песни и не се свени да се снима в клипове по бельо. От 5-годишна свири на пиано и така докато не стане част от Alpha music.

Но солидна популярност и абсолютен лидер с участие в дискотеките в момента е 16-годишната Данна, по рождение Даниела Пирянкова. Тя е най-младата фолк певицата. Още е непълнолетна и ходи на училище. Позната е на публиката от участието си в „Шоуто на Слави“, където едва 12 годишна победи конкуренцията за певица в рубриката „Запознай се с малките“. Преди това Даниела е стигала до първия кръг на кастинга за Детската Евровизия.

Малката е едно от новите имена в музикална компания „Пайнер“. Веднага става популярна с провокативни клипове. Почти няма видео, в което да не показва част от силиконовите си гърди.

Дебют на сцената направи и най-добрата приятелка на Емануела – плеймейтката Мария Цветкова, която се подвизава с псевдонима Ариа. Тя също свири на пиано и взима уроци по солфеж още като малка. За вокалната й подготовка работите с Етиен Леви.

Силно ново присъствие има при мъжете или по-точно казано при момчетата.

Най-голямата звезда при тях в момента е Денис Теофиков. 20-годишният младеж е канен постоянно по участия, а фенките се избиват за него. Всяка фолк певица мечтае да направи дует с него. Израснал в музикално семейство – майка му е певица, баща му китарист. Участвал е в „България търси таланти“ и „Х factor“.

В тази група попада и малкият син на Тони Стораро Емрах. Свири на китара и ходи на уроци по пеене. Въпреки че е на 17 години, вече има песни с Емилия, Алисия, Малката, и баща си.

Последният в списъка също е много актуален. Радко Петков е познат на телевизионната публика като победител от четвърти сезон на „Гласът на България“. Над 10 години се занимава с пеене в студия „Гласове“ при читалище „Наука“ в родния си град Троян. Миналата година се яви на кастинг и подписа договор с „Пайнер“. Дебютира с дует с Анелия, уточнявайки че цял живот е мечтаел за това, писа „България Днес“.

 

Ваня Русева

Share
Published by
Ваня Русева

Recent Posts

Персоналът по Черноморието от Бангладеш, Непал и Киргизстан

Хотелиери очакват ръст на туристите от 10-15%...

7 минути ago

Йотова за частната детска болница: Много правителства се пазеха от това

Тя се надява това да не спре строежа на държавната...

56 минути ago

170 000 българи празнуват Великден в чужбина, от тях 58 000 в Гърция

4,2 млн. за една година пътуват средно по шест пъти...

59 минути ago

Тази вечер в „Моето име е Мелек“: Кенан е бесен на Алпай и го провисва отвисоко

Бану опитва да настрои Сейран срещу Митхат. Кенан нарежда на хората си вечерта да приберат…

един час ago

Модерни и при дъжд – какво да носите, когато вали?

Бъдете радостни и красиви, дори в най-мрачните дни...

2 часа ago
image0 (9K)