Много хора искали да изкарат олигарх Домусчиев. Обиден е, че неглижирали „това, което прави“

Бизнесменът смята, че Бюджет 2019 е най-добрият до момента – заради малкия външен дълг.

„Това говори добре за правителството и индустрията. Всичко е в основата на това да има ръст на потреблението и добро заплащане. Не съм представител само на едрия капитал. В КРИБ членуват над 12 хиляди фирми. Много хора искат да ме изкарат олигарх и да неглижират това, което правя. Затова държа да отбележа, че покриваме всички сектори. В България всеки обича да говори, особено политиците и всеки казва „Дайте да дадем“, но никой не предлага конкретни решения, които да обсъдим с бизнеса и хората.“ Това каза бизнесменът Кирил Домусчиев в ефира на Канал 3.

„Не съм гледал президента Радев. Рядко чета и кой какво е казал. Всеки говори за някакви утопии и и никой не се замисля как и от къде ще дойдат решенията и парите. Понякога решенията звучат разумно, но в крайна сметка всичко опира до момента, когато си на власт, да имаш куража да свършиш нещо. В повечето случаи не виждаме реформа. Тия приказки са политически приказки, на които сме свикнали“, обясни Домусчиев.

Попитан какво мисли за упреците на президента Румен Радев, който твърди, че парламентът приема лобистки закони, от които Домусчиев би имал интерес, той каза: „Нямам интерес в тази поправка, въпреки че ми я приписаха. Нямам акт, който трябва да ми се опростява. Нито за 50 милиона, нито за 2 милиона. Това са приказки, които се тиражират. Напоследък чета как политици коментират и по-големи цифри, но нямам актове, които трябва да платя аз или фирмата ми. Данъчните служби могат да потвърдят това. Това са празни приказки.“

Домусчиев е убеден, че Бюджет 2019 е най-добрият до момента, заради малкия външен дълг.

„Това говори добре за правителството и индустрията. Всичко е в основата на това да има ръст на потреблението и добро заплащане. Те са водещи фактори за ръста на БВП и причината да нямаме нови заеми. Приходите в частния сектор ще продължават да растат. Има недостиг на кадри, за това специалистите ще бъдат все по-ценни и ще получават по-щедри възнаграждения. Всеки, който не е доволен от професията и образованието си може да се преквалифицира и да работи нещо, което му харесва повече“, препоръча Домусчиев

За шефа на КРИБ настойчиво се твърди, че е пряко свързан с далаверата с апартамента на Владислав Горанов, чието семейство обитава площ от 180 квадрата без да плаща стотинка за това.


image0 (9K)