Момиче от Сирия в България: Бежанците искат да ви изколят, да изнасилят жените

Все повече се засилват опасенията в нашето общество поради наплива на имигранти от редица мюсюлмански страни. Момиче от Сирия потвърждава страховете на много хора в България, твърди vsekiden.com. Изданието представя един откровен разказ на 16-годишната сирийка за българите, за съдбата на бежанците и за войната в родината й.

Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!„. Това казва едно мюсюлманско момиче от Сирия в откровен разговор с репортер на vsekiden.com

Младостта й навярно я предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин. „Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена. Тъжно е, но е така – християните за тях са по-низша категория хора„, споделя момичето. Тя смята, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как имигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождат в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

Амина без страх разкрива, че е нелегално в страната ни. Четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. Момичето говори английски език, защото родителите й я учили на него още от малка.

Крайната дестинация на Амина и семейството й е да стигнат до Западна Европа, но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтаят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

„Не бихме напуснали Сирия, но „Ислямска държава“ ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем в градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове“, разказва момичето и въздъхва тежко. Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца. До последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с джихадистите. Точно тогава обаче те отвлекли брат й. Амина не знае какво се е случило с него. „Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток. Може и просто да не е жив“, обяснява момичето.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към терористите от „Ислямска държава“. Поради това Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции. Ислямистите обаче така промили мозъците на братовчедите й, че те били готови да ги убият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата, само защото си позволила да се засмее, когато отишла на пазар.

Поради това 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре пазена, че трафикантите ги превели до София през Гърция и Македония. Тук се нанесли в един от мотелите около „Лъвов мост“, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

vsekiden.com


image0 (9K)