Москва въвежда локдаун заради високия брой заболели от COVID-19

Властите в Москва въвеждат локдаун от 28 октомври до 7 ноември. През това време ще работят само хранителните магазини и аптеките.

Причината за завтарянето е високите нива на заболяемст от коронавирус, която според Би Би Си скоро ще достигне “исторически стойности”.

В руската столица училищата и детските градини са във ваканция, а университерите са преминали на онлайн обучение. Ресторантите ще работят само за доставка по домовете.

Театрите и музеите ще могат да приемат посетители само със сертификати, заетостта на помещенията не трябва да бъде повече пт 50%.

Новите случаи на COVID-19 в Русия в петък са над 37 000. Напълно ваксинирани в страната са 49 000 души.

След 8 ноември, когато мерките от затвраянето ще бъдат облекчени, Москва ще предприеме нови ограничения – в града ще бъдат блокирани социалните карти на всички хора на възраст над 60 години ако те не са ваксинирани. Преболедувалите вируса през последните шест месеца няма да попадат в ограниченията.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)