Москва недоволна от отговорите на Лондон за отравянето на Скрипал

Москва не е удовлетворена от отговорите, получени от Лондон във връзка с разследването на случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, заявиха пред РИА „Новости“ от постоянното преставителство на Русия в Организацията за забрана на химичиеските оръжия (ОЗХО).

[ad id=“225664″]

„Ще ни трябва време за по-подробен анализ. Но първото впечатление е, че британците не дават отговор на най-важните въпроси, които им зададохме“, обясниха от руската дипломатическа мисия.

Оттам добавят, че се обмислят възможните варианти за по-нататъшни действия.

Москва изпрати запитването си до Лондон на 13 април, настоявайки за спешен отговор не по-късно от 17-ти. Великобритания отговори в десетдневен срок, позовавайки се на Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

[ad id=“263680″]

Отношенията между Русия и Великобритания рязко се изостриха след инцидента в Солсбъри, при който бяха отровени агентът на британските спецслужби и бивш полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Лондон обвинява Русия за отравянето на Скрипал с нервно-паралитичното вещество А234. Москва категорично отрича каквото и да било участие.

 


image0 (9K)