Музика без граници. „Зимни разкази“ с Елена Мишинова и Мирослав Георгиев

Концертът „Зимни разкази“ от бутиковата серия „Музика без граници” ще бъде представен утре от 19 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“.

Сопраното Елена Мишинова и пианистът Мирослав Георгиев са избрали да срещнат почитателите на класическата музика с някои от непознатите камерни шедьоври на великите оперни композитори Винченцо Белини и Джузепе Верди.

„И двамата композитори са сред колосите на италианската опера, изтъкнати представители на стила белканто, но е интересно да се види е как този стил е пренесен в камерната им музика. Творбите на Белини са предимно лирични, задушевни; докато в творбите на Верди се усещат типичният му размах и витална енергия. Пиесите за пиано които ще прозвучат, подчертават тези два различни характера на музиката, пречупени през стиловете на Дебюси и Лист. Всяка песен, всяка пиеса, разказва по свой начин различна история, но всички те са преживявания които обикновено преобладават през зимата: интимни моменти с близки хора пред огъня, или празнично веселие в голяма компания„, споделят творците.

 


image0 (9K)