Крими новини

Мъж без книжка карал Москвич без двигател, по инерция в селото си. Осъден на три месеца, вижте къде:

С присъда № 46 / 30.09.2016г. постановена по НОХД № 337 /2016г. Новопазарският районен съд признал подсъдимия А.К.А. ЕГН ********** за виновен в това, че на 31.05.2016г. в с. Марково, общ.Каспичан, обл.Шумен е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил “Москвич” / без регистрационни табели/, без съответното свидетелство за управление,

което деяние извършил в рамките на едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото такова деяние с Наказателно постановление № 16-0307-000239/03.05.2016г. на Началника на РУ-Нови пазар, влязло в законна сила на 26.05.2016г., поради което и на основание чл.343в, ал.2 от НК във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го осъдил на “лишаване от свобода” за срок от 3/три/ месеца, като постановил строг режим на изтърпяване на така наложеното наказание.
На основание чл.55, ал.3 от НК не наложил по-лекото наказание “глоба”, което закона предвижда наред с наказанието “лишаване от свобода”.
На основание чл.189, ал.3 от НПК осъдил подс. А. да заплати по сметка на РС-Нови пазар направените по делото разноски в размер на 273.84лева.

Или разказано с думи прости, подсъдимият си купил Москвич, без двигател, със смачкан таван и без спирачки, като е работела само ръчната. Покупката била на стойност 100 лв. Идеята му била да го използва за части. Първо го теглили с негов приятел-също без книжка, а после го пуснал по инерция. Точно в този момент минал покрай катаджия, който го спира със стоп палка, но човекът не е много вещ в тази област, май и ръчната не е била в ред, а другите, както вече се установило в хода на делото съвсем липсвали. Наложило се полицаят да преследва москвича с личния си автомобил.
Следва обжалване пред Шуменски окръжен съд, като основните въпроси, които са поставени в жалбата са автомобил ли е нещо с 4 колела и без двигател и като се движи по инерция, трябва ли да имаш книжка за това. ШОС не само потвърдил присъдата с на 18.01.м.г., но и добавил нови 35 лв разноски и 5 лева държавна такса за обжалването. Така нашият герой ще лежи три месеца ефективно и ще плати над 300 лв, за които явно парите от продажбата на счупения Москвич няма да стигнат.

Иван Дарийков

Recent Posts

Пеевски: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост за по-добър живот

Празникът е на всички етноси и религии...

11 минути ago

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

12 минути ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

25 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

един час ago
image0 (9K)