Мъж в Италия живее като хобит, иска да създаде свое „графство“

Актьори от „Властелинът на пръстените“, между които Илайджа Ууд, изразиха подкрепата си за проекта на италианец, който живее като хобит и изгражда свое собствено „графство“ – копие на измислената Средна земя на Толкин в Италия.

За интересното начинание и историята на Никола Джентиле разказва „Гардиън“.

В поредица от видеосъобщения, публикувани в понеделник в Instagram, актьорите, които изиграха хобити във филма на Питър Джаксън, изразиха своята благодарност за проекта на Никола Джентиле, 37-годишен италиански сладкар, който се облича и живее като хобит и чийто цел е да превърне 5 декара земя в градчето Букианико в Южна Италия, провинция Киети в регион Абруцо, в село за хобити.

“Ciao, sono Frodo” („Здравейте, аз съм Фродо“), казва Ууд на италиански във видео, публикувано на Instagram страницата на Джентиле „My Hobbit Life“ (Моят живот на хобит), с над 100 000 последователи. „Помогнете на Никола да изгради окръга.“

В краткото видеосъобщение Ууд, който играе Фродо Бегинс в хитовата поредица, поздравява Джентиле за неговия проект, който актьорът определи като „невероятен“.

„Надявам се, че това ще ви накара да се почувствате щастлив, здрав и добре“, казва Ууд. „Влязох в страницата ви в Instagram и е невероятно това, което правите. Харесвам костюмите, индивидуалните снимки, които сте направили пред камина, пушещ лула. Толкова е красиво. Браво! Нямам търпение да видя напредъка ви и ще ви следя в Instagram. Това е толкова изумително. Ако някога съм близо до вашия район, бих искал да го посетя.“

В друго съобщение шотландският актьор Били Бойд казва: „Познавам приятел на Никола! Аз съм Пипин Тук. Нека помогнем на Никола да изгради свое собствено графство, което според мен би било чудесно нещо!”

В интервю за „Гардиън“ Джентиле, любител на фентъзи жанра, разказа за избора си да живее като хобит, обяснявайки, че книгите и филмите вече не са му били достатъчни, за да задоволи страстта си към сагата „Властелинът на пръстените“.

От 27 август, заедно с група приятели и фенове на „Властелинът на пръстените“, всеки от тях облечен като елф, джудже, хобит, магьосник и обикновен човек, Джентиле е изминал 180 мили (290 км), от Киети до Неапол, пресичайки планини и реки, за да хвърли „Безценното“ (пръстенът на Саурон, наричан по този начин от Смигъл – бел. а.) в кратера на Везувий. Той каза, че пътуването не е просто екстравагантна разходка на фенове на „Властелинът на пръстените“- той иска да отправи послание.

„Земята днес е застрашена от замърсяване и климатична криза, които са също толкова страховити врагове като Саурон. Искаме да покажем, че нашата Земя, подобно на Средната земя на Толкин, трябва да бъде спасена и защитена.“

В съобщение актьорът Шон Астин, който играе хобита Сам – Самознай Майтапер, казва, че е бил изумен от начинанието на Джентиле да хвърли пръстена във Везувий.

„Знам, че сте изминали почти 300 км, за да хвърлите пръстена във Везувий“, казва Астин. „Във Везувий! Това е невероятно! Не знам дали италианските планини са Мордор, но цялото това усилие и начинание са прекрасно нещо!”

Запитан какво е почувствал, когато е видял посланията на актьорите от „Властелинът на пръстените“, Джентиле каза: „Виждайки тяхната човечност, емоцията им, моят проект ме изпълни с гордост и радост. Разбрах, че те са много скромни, обикновени хора. Накратко, като се замисля, Ууд, Бойд и Астин са истински хобити“.

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)