Мъж наръга в гърлото водещата на сутрешни предавания в радио „Ехото на Москва“

Въоръжен с нож мъж е нахлул в офиса на радио „Ехото на Москва“ в руската столица и е наръгал с нож в гърлото водещата, Татяна Фелгенгауер.
32-годишната журналистка, която е и зам.-главен редактор, е била откарана в болница. Според лекарите състоянието й е средно тежко и няма опасност за живота й.

Нападателят е задържан от охраната и предаден на полицията, съобщи dir.bg

Според първоначалната версия, причина за атаката е личен конфликт между него и Фелгенгауер. Подробности за самоличността на мъжа засега не се съобщават. Знае се само, че той е на възраст около 40-45 години.
Свидетели разказват за двама нападатели, които влезли в сградата на улица „Нови Арбат“ и единият напръскал със спрей охранителя. След това се качили на 14-ия етаж, където се намира редакцията на „Ехото на Москва“.

Прокуратурата е поела случая, но засега няма официална информация.

[ad id=“255238″]

Татяна Владимировна Фелгенгауер е водеща на сутрешни предавания, но е известна с това, че е участвала във всички интервюта с бившия държавен лидер, Михаил Горбачов.
Тя печели наградата на Москва за журналистика през 2010 година. През 2011 година тя участва в протестите в Москва срещу фалшифицираните, според опозицията, избори.


image0 (9K)