Надал няма да играе на Уимбълдън и на Олимпиaдата

Носителят на 20 титли от „Големия шлем“ Рафаел Надал обяви в профила си в Туитър, че няма да играе на „Уимбълдън“ и на Олимпийските игри в Токио тази година, видя ЗАРАТА.

35-годишният испанец, който е двукратен победител на „Уимбълдън“, олимпийски шампион на сингъл от Пекин’08 и олимпийски шампион на двойки от Рио’16, посочи като причина за решението си желанието да си почине и възстанови след натоварения сезон на клей.

„Реших, че няма да участвам на Уимбълдън и Олимпийските игри в Токио тази година. Това никога не е лесно решение, но след като се вслушах в тялото си и говорих с екипа си знам, че това е правилното решение. Целта ми винаги е била да удължа състезателната ми кариера и да продължавам да правя това, което ме прави щастлив – да се състезавам на най-високо ниво и да преследвам професионалните си и лични цели в най-големите състезания. Фактът, че тази година „Уимбълдън“ започва само две седмици след „Ролан Гарос“ не прави по-лесно пригодяването след винаги изтощителния сезон на клей. През последните два месеца положих големи усилия и решението, което взех, е средносрочно и дългосрочно. На този етап от кариерата ми превенцията от контузии е много важна, за да мога да продължа да играя на най-високо ниво и да печеля още трофеи. Искам да изпратя специално послание към феновете ми по света и най-вече тези във Великобритания и Япония. Олимпийските игри винаги са значели много за мен и като спортист винаги са били мой приоритет. Аз имах шанса да участва на три Олимпиади и имах шанса да бъда знаменосец на моята страна“, написа Надал.

Рафаел Надал стигна до полуфиналите на завършилото през миналата седмица Открито първенство на Франция и така пропусна шанса да спечели за безпрецедентния 14-и път титлата от „Ролан Гарос“.


image0 (9K)