Над 1 милион са вече заразeните с коронавирус в САЩ

Точният брой на заразените жители на Америка е 1 010 507, според данните от вторник сутринта. Според сайта на университета „Джонс Хопкинс“, регистрираните случаи към този момент са близо 989 000. Разминаването се дължи на различната честота на актуализиране на числата.
Близо 56 000 пък вече са жертвите на COVID-19 в САЩ. Само през последното денонощие са починали 1300 души. Първият смъртен случай в страната беше регистриран на 26 февруари.

Само в щата Ню Йорк – най-силно засегнатия район в Америка, заразените са 290 000, а жертвите – близо 18 000.

Междувременно общият брой на случаите на зараза с новия коронавирус по света надхвърли 3 милиона. А жертвите в световен мащаб са над 205 000. С други думи: в САЩ са регистрирани една трета от всички случаи на зараза по света и над една четвърт от смъртните случаи.

Същевременно безработните в Щатите са вече над 26 милиона. Президентът Доналд Тръмп обаче остава оптимист и силно вярва, че за американците следващата година ще е „феноменална“.

Миналата седмица той обяви, че хората могат да се предпазят от новия вирус, ако приемат дезинфектанти. „Дезинфектантите унищожават коронавируса за минута. Не можем ли да ги инжектираме в организма?“, попита той. В дните след изказването му броят на регистрираните натравяния в САЩ се покачи.


image0 (9K)