Над 1,5 милиарда ваксини срещу COVID-19 са поставени по света. България остава последна в ЕС

Над 1,5 милиарда ваксини срещу COVID-19 са поставени по света от началото на имунизационните кампании, сочи проучване на Франс Прес. Най-новите резултати, базирани на официални източници, показват, че поне 1 500 017 337 дози да били поставени в 210 държави и територии.

Агенцията съобщи, че около три пети от общия брой ваксинации са направени в три държави – Китай (421,9 млн. дози), САЩ (274,4 млн. дози) и Индия (184,4 млн. дози). Израел води по дял ваксинирани от населението с почти 60%, получили две дози от ваксината.

Статистиката показва, че 36% от населението в Европейския съюз е получило поне една доза ваксина срещу COVID-19. Според данни на Европейски център за профилактика и контрол върху заболяванията процентът на ваксинираните в България е най-нисък в ЕС – 12,2% от населението са получили поне една доза.

Преди два дни Министерството на здравеопазването промени правилата за ваксиниране в България. Целта е възрастните хора и страдащите от придружаващи заболявания да бъдат с приоритет, за да се намали смъртността от вируса.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Arhiv

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

17 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

20 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

един час ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago
image0 (9K)