Над 150 автомобила на ретро парад в Бургас

Над 150 автомобила на ретро парад в Бургас

Снимка: БГНЕС

Ретро парад за 15-ти път се провежда в Бургас. Любителите на стари и редки автомобили могат да разгледат в Морската градина над 150 стари возила, предаде БГНЕС.

Топ атракция на тазгодишното издание ще бъде автомобил Pierce-Arrow от 30-те години на миналия век, който ще бъде показан за първи път в Бургас.

Тези автомобили са правени до Втората световна война за кралски дворове и правителствени нужди. Към момента има две такива коли в Белия дом и една, която е била притежавана от най-дълго управлявалия монарх в историята на Япония – Хирохито.

Собственикът Алберт Асилелов притежава едно от най-добрите студиа за реставрация на американски автомобили в Източна Европа. „Автомобила го купих от Америка преди 15 години, реставрирах го три години и половина. Това е американският Ролс Ройс за времето си“, разказа той.

Валентин Дойчинов от Авто клуб „Туида“- Сливен ще представи Buick от епохата на Ал Капоне. Любителите на ретро возилата ще видят също 80-годишен трактор Lanz Bulldog, притежание на германски колекционер, Mercedes кабриолет, много рядка серия, реставриран в Хасково.

За първи път в България ще бъде показан специален Hot Rod, произведен и закупен от Америка на бургаски колекционер.

Тази година призивът, който отправят организаторите е „Да правим децата щастливи“.

Преди две години изложението на автомобили помогна да се съберат средства за операция на момиче, което е с диагноза детска церебрална парализа. След две успешни операции в САЩ момичето вече може да ходи.

https://www.investor.bg/


image0 (9K)