Най-голямата онлайн платформа за изучаване на космоса в Европа е създадена от българи

Българи са  създателите на най-голямата онлайн платформа за изучаване на космоса в Европа, съобщи nauka.offnews.bg

Чрез нея хора от всички възрасти, от всяка точка и с всякакво мобилно устройство ще могат изцяло безплатно и на родния си език да се обучават за изследването на вселената и постиженията на човечеството в тази област.

[ad id=“263680″]

Принципът на онлайн академията е следният: избирате една от следните области – космическа наука, роботика и изкуствен интелект, космическа медицина, космически приложения, инженерни науки, които са разпределени на подтеми и има тест след всяка една.
Платформата предлага впечатляващ масив от материал за обучение – 350 лекции или 120 астрономически часа наука от близо 100 от големите световни звезди в изследването на космоса – представители на НАСА, Европейската космическа агенция, руската и японската космически програми, водещи университети, участник в мисията МАРС 500, дори бизнесмени. Лекциите им са записани в България през последните години, специално за създателите на платформата „Space Challenges“.

[ad id=“225664″]

„Целта ни е ако лекцията е за строенето на ракети, тя да е от човек, който реално участва в разработването на най-новите модели в света, а не някой, които има докторат или научно изследване по темата“, казва Райчо Райчев, основател на „Спейс челинджис“ .
„Творчески и технологично това е изцяло наш продукт до последния пиксел“, както казва Райчо Райчев. Амбицията им е да запалят млади хора, отворени умове, привлечени от космоса, да търсят развитие в науката и технологиите.


image0 (9K)