Най-добрите коктейли за охлаждане в жегите

Шарените коктейли са незаменима част от всяка лятна почивка на дамите. Те могат да бъдат както алкохолни, така и безалкохолни, топли или студени. Към тях могат да се добавят плодове, мед, подправки. И задължително солидно количество лед.

Ако още не сте открили кой е вашият фаворит сред питиетата, ето няколко идеи за лесни и освежаващи коктейли:

Мохито

Мохитото не случайно е любимата напитка на много хора по целия свят. Вкусът му е свеж и ободряващ. Комбинацията от цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома, го прави е перфектната лятна напитка.

Негрони

Коктейлът носи името на граф Камило Негрони, който посетил флорентинското кафене Ривоар през 1919 година. Коктейлът Американо му се сторил прекалено разреден и той помолил бармана да замени содата с джин. Вече 100 години след появата на коктейла той остава една от най-търсените напитки в света.

Любителите ѝ твърдят, че може да се хареса едва след третия път – дотолкова вкусът е горчив и рязък.

Космополитън

Любимият коктейл на четирите приятелки от „Сексът и градът“ има розов цвят, вкус на водка, лайм и червена боровинка. Сервира се във висока мартини чаша с кора от портокал. Той оказва чест на списанието, което нюйорканките и техните фенки четат религиозно.


Дайкири

Коктейлът дайкири е комбинация между свежестта на рома, сладостта на захарта и сока от лайм. Съществуват още няколко варианта – ягодово, бананово и др., в които се слагат парчета от съответния плод.

Маргарита

През 1938 година Карлос Херера смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 2 гласа.

Източник: http://fakti.bg/


image0 (9K)