Намериха куфар с апаратура в офиса на ЛиЛана

Следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура извършиха действия по разследване в офис на търговско дружество със седалище в столичния „Студентски град“.

Арестуваха близката до Васил Божков певица ЛиЛана

Негови собственици и управляващи са сред обвинените на 25 април 2020 г. за участие в организирана престъпна група за незаконно присвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

Спецпрокуратурата обвини Лилана и още четирима за злоупотреби с евросредства

От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

Певицата ЛиЛана, брат ѝ Александър и Мартин Димитров бяха задържани при акцията на Спецпрокуратурата и МВР, която се проведе в събота в столицата.  Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г.

Гaджeтo нa Cĸилъp, бpaтът нa apecтyвaнaтa ЛиЛaнa, проговори

Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност.


image0 (9K)