Световни новини

Намериха отломки от разбилия се руски самолет, всички на борда са загинали

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания ”Саратов”, който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

[ad id=“263680″]

Самолет на Саратовските авиолинии, излетял от московското летище Домодедово, е изчезнал от радарите и се предполага, че се е разбил в района на Москва.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът. Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предаде „Франс прес“, цитирана от „Фрог нюз“.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор „Антонов“. Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня „Франс прес“. От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

[ad id=“218001″]

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация. На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания „АлфаСтрахование“ съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

[ad id=“218548″]

Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина, предаде ТАСС.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

МВР отчeте спад на тежките катастрофи по Великденските празници

От полицията отчитат за плюс предприетите действия и дисциплината на шофьорите...

2 минути ago

Съдът пуска Васил Божков под гаранция

Решението обаче не е окончателно...

3 минути ago

Божков оглавява листата на „Център“ в Пазарджик

Екатерина Захариева отново ще е водач на листата на ГЕРБ...

43 минути ago

През погледа на главния редактор: От 9-ти май в ИА ЗАРАТА – само платени политически публикации

Живка Кехайова От 9-ти май в ИА ЗАРАТА - само платени политически публикации При старта…

47 минути ago
image0 (9K)