Categories: България

Намериха тялото на удавилото се момиченце на 600 метра от мястото на потъване

Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче в морето във Варна. То е намерено на около 600 метра на север от мястото, където изчезна, уточнява bTV.

Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. Бурното море наложи спасителните екипи да се завържат с въжета, за да не бъдат завлечени. От Военноморските сили обясниха, че морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение, което затрудни операцията. Драмата започнала когато след влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друго дете. Според свидетели те са закъснели с реакциите си.

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. Тази сутрин бяха мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето.

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента. Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител ”, заяви Дирон Ръсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на Нова телевизия. За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

Днес отново има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

 

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Заради бума на кърлежи: Пазете се от местата, обрасли в бръшлян

Пръскайте дрехите на децата с репеленти, призова Кантарджиев...

48 минути ago

На Великден – не, на Гергьовден – задължително. Каква е ролята на агнешкото месо в деня на св. Георги

Агнешко месо може да се яде след Великден, но не преди Гергьовден. Тазгодишното съвпадение на…

един час ago

„Историите ON AIR“: Филм за Пътя към Голгота, Пасха и традициите на празника

Авторът и водещ Миглена Георгиева ни отвежда на пътешествие до светите земи...

един час ago

„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот на 9 юни

Фирмата единствена беше подала документи за участие в процедурата...

2 часа ago
image0 (9K)