НАТО потвърди за заразен с коронавирус свой служител

НАТО потвърди, че служител на организацията е заразен с коронавирус (COVID-19) и се предприемат мерки за предотвратяване на разпространението на вируса.

Мъжът е бил заразен в Италия, докато е бил на почивка. Той се почувствал зле миналата седмица и е бил тестван за симптоми, подобни на треска. Членът на Алианса е под карантина у дома си, съобщи пресслужбата на НАТО.

Колегите му били информирани малко след пристигането на положителния резултат и сега всички работят от вкъщи. Всички служители на НАТО също са информирани.

За да осигури безопасността на персонала и посетителите на НАТО, организацията прилага превантивни мерки в съответствие с насоките на Световната здравна организация. Това включва временното спиране на някои командировки на НАТО, служителите се съветват да работят от дома си, когато е възможно, а всички групови посещения в централата на НАТО в Брюксел са временно спрени. Алиансът е в контакт с белгийските власти и има солидни мерки и планове, които ще позволят на организацията да продължи да функционира.


image0 (9K)