НАТО: При война с Русия страните от ЕС ще имат проблеми при транспортирането на военно оборудване

Става въпрос за въпроси, свързани с логистиката – да се намерят пътища, които да издържат тежестта на военното оборудване, да се увеличи капацитетът на пристанищата и да се ремонтират старите железопътни линии.

При война с Русия, европейските държави, участващи в НАТО, ще се сблъскат с проблеми при транспортирането на военно оборудване. Това заяви ръководителят на Международния военен щаб на алианса генерал-лейтенант Ян Брукс, пише Defense News.

Според него, по време на прехвърлянето на войници и оборудване към потенциален източен фронт, членовете на НАТО са изправени пред недостатъчна военна мобилност. Представители на съюза смятат, че все още има много работа в тази посока.

Става въпрос за въпроси, свързани с логистиката – да се намерят пътища, които да издържат тежестта на военното оборудване, да се увеличи капацитетът на пристанищата и да се ремонтират старите железопътни линии. Страните от НАТО също трябва да получат разрешение от съюзниците да прекосят границите и въздушното им пространство.

Според офицерите бронираните танкове ще бъдат една от най-ефективните защити срещу „руската агресия“. В същото време военните признават, че днес Русия притежава модерни оръжия.

Източник: Епицентър.бг


image0 (9K)