Националите на България до 14 г. победиха Нидерландия и се класираха за финалите на най-добрите осем отбора в Европа

Юношите на България до 14 г. се наложиха над Нидерландия с 2-1 победи и се класираха за финала на турнира от Европейската отборна купа в Ереван (Армения), научи ЗАРАТА. Освен това родните таланти си осигуриха класиране за финалите на най-добрите осем отбора на Европа в тази възраст. Вчера България се наложи и над Турция с 2-1 победи. В спор за първото място на турнира в Ереван нашите ще играят срещу Германия.
Димитър Кисимов отстъпи с 4-6, 2-6 от Лука Николич. След това Иван Иванов победи с 6-3, 0-6, 6-4 Тис Боогаард. В решаващата среща на двойки Иванов и Кисимов показаха характер и победиха след обрат с 3-6, 6-4, 10-4 Боогаард и Клермонт.
България е в състав Иван Иванов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК „Про спорт“, гр.София) и Станислав Косев (ТК „Кристи“, гр.Дряново) с капитан Валдислав Матеев.
Освен България в турнира участват тимовете на Армения, Германия, Унгария, Нидерландия, Полша, Словакия и Турция. Първите два отбора се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

image0 (9K)